WvCNL internationale CACIL Herfstcoursing Ronostrand 2023

Windhondenvereniging Coursing Nienoord Leek

Op zaterdag 21 en zondag 22 oktober organiseert de WvCNL de Internationale CACIL Herfstcoursing Ronostrand 2023. De coursing vindt plaats op het recreatiestrand van Camping Ronostrand. (navigatieadres: Amerika 16, 9342 TC Een, navigatie coördinaten: 53.09978239287711, 6.372432055028296).

Start van de wedstrijd is om 10.00 uur, inleveren coursinglicenties, betalen inschrijfgeld en dierenartscontrole tussen 8.00 en 9.00 uur.

Het inschrijfgeld bedraagt €25,- per hond. Het programmablad is gratis.

De voorlopige rassenindeling is als volgt.

Zaterdag 21 oktober: Azawakh, Basenji, Barsoi, Italiaans Windhondje, Saluki, Silken Windsprite, Sloughi, Whippet reuen

Zondag 21 oktober: Afghaanse windhond, Chart Polski, Cirneco dell’Etna, Deerhound, Galgo Español, Greyhound, Ierse Wolfshond, Magyar Agár, Pharao Hound, Podenco Canario, Podenco Ibicenco, Podengo Português, Whippet teven

De rassenindeling kan nog wijzigen als gevolg van de inschrijvingen voor de coursing.

Online inschrijven voor de Herfstcoursing kan hier.

Alle inschrijvingen na vrijdag 29 september 12.00 uur worden op de reservelijst geplaatst.

Alle Anmeldungen nach Freitag, 29. September, 12 Uhr, werden auf die Reserveliste gesetzt.

All registrations after Friday, September 29, 12 noon will be placed on the reserve list.

Het is mogelijk om voorafgaand aan de wedstrijd een licentieloop (haasvast) te lopen. De kosten hiervan bedragen €5,00.

De inschrijving sluit op woensdag 11 oktober 2023 om 20.00 uur, of wanneer het maximum aantal in te schrijven honden is bereikt.

Om voor het CACIL in aanmerking te komen dient je hond in het bezit te zijn van een CACIL-startlicentie. Op het online inschrijfformulier geef je aan of je mee wilt dingen voor de CACIL of niet.

Om voor het CACNL in aanmerking te komen dien je tegelijk met de inschrijving een bewijs van een behaalde U-kwalificatie op een nationale (CAC-)show in Nederland of buitenland, op de minimale leeftijd van 15 maanden in te leveren. Dit kan door het te uploaden via het online inschrijfformulier.

Afmelden kan via het wedstrijdsecretariaat, per e-mail: wedstrijdsecretaris@wvcnl.nl

Bij afmelden na het sluitingsmoment van de inschrijving blijft het inschrijfgeld verschuldigd aan de WvCNL. Het sluitingsmoment is de op deze pagina genoemde sluitingsdatum van de inschrijving of het moment, eerder dan deze sluitingsdatum, dat het wedstrijdsecretariaat de officiële deelnamebevestigingen naar de deelnemers stuurt.

Op de vrijdag voor de wedstrijd vindt er vanaf 16.00 uur een training plaats op het Ronostrand. Deelname aan deze training is gratis voor WvCNL leden, niet leden betalen €5,00. Voor deze training kun je je hier online aanmelden.

Overnachten op Ronostrand
Ronostrand is een prachtige camping met mooie ruime plekken. Je kampeert dicht bij het coursingveld, wat zich bevindt op het recreatiestrand van Ronostrand.

Het restaurant van Ronostrand is tijdens de Herfstcoursing geopend voor een snack of een eenvoudige maaltijd, maar ook voor een uitgebreide maaltijd.

Kamperen op Ronostrand tijdens de Herfstcoursing is mogelijk tegen het gereduceerde tarief van €27,20 per nacht (inclusief honden, toeristenbelasting en WiFi).

Reserveren voor het kamperen op Ronostrand doe je via het online inschrijfformulier voor de Herfstcoursing.

Wanneer je geen eigen kampeermiddel hebt is het ook mogelijk op Ronostrand een mobile home of luxe tent te huren. Neem hiervoor rechtstreeks contact op met de receptie van Ronostrand.

Keurmeesters

De Commissie voor de Windhondenrensport (CvW) verzorgt de Nederlandse keurmeesters bij deze wedstrijd. De recente keurmeesterindeling kun je hier vinden. ​

De uitgenodigde internationale keurmeesters zijn Christina Alfast (DK), Beritt Dyka (DE) en Heiko Hasenstab (DE).