Nationale Voorjaarscoursing Ronostrand 2023

Windhondenvereniging Coursing Nienoord Leek

Zoals langzaam een traditie geworden is, starten we in 2023 het Nederlandse coursingseizoen met de Nationale Voorjaarscoursing Ronostrand. De coursing vindt plaats op zaterdag 18 maart en zondag 19 maart 2023 en wordt gehouden op het recreatiestrand van het Ronostrand te Een. Adresgegevens vind je hier. De navigatie coördinaten zijn: 53 ‘6’ 0 ‘N 6′ 22 ’19’ E

Start van de wedstrijd is om 10.00 uur, inleveren coursinglicenties tussen 8.30 en 9.30 uur.

Het inschrijfgeld bedraagt €22,50 voor de eerste hond en €21,00 voor alle volgende honden van dezelfde eigenaar. Het programmablad is gratis.

De definitieve rassenindeling is als volgt:

Zaterdag 18 maart: Afghaanse windhond, Azawakh, Basenji, Barsoi, Cirneco dell’Etna, Chart Polski, Deerhound, Galgo Español, Greyhound, Ierse Wolfshond, Magyar Agár, Pharao Hound, Podenco Canario, Podenco Ibicenco, Podengo Português, Saluki en Sloughi

Zondag 19 maart: Whippet, Italiaans Windhondje en Silken Windsprite

Online inschrijven voor de Voorjaarscoursing kan hier.

Alle inschrijvingen voor de rassen die op zaterdag 18 maart lopen, worden vanaf zondag 12 februari, 20.30 uur op een reservelijst geplaatst. Voor de rassen die op zondag 19 maart lopen zijn nog enkele inschrijvingen mogelijk.

Het is mogelijk om voorafgaand aan de wedstrijd een licentieloop (haasvast) te lopen. De kosten hiervan bedragen €5,00.

De inschrijving sluit op woensdag 8 maart 2023 om 20.00 uur, of wanneer het maximum aantal in te schrijven honden is bereikt.

Om voor het CACNL in aanmerking te komen dien je tegelijk met de inschrijving een bewijs van een behaalde U-kwalificatie op een nationale (CAC-)show in Nederland of buitenland, op de minimale leeftijd van 15 maanden in te leveren. Dit kan door het te uploaden via het online inschrijfformulier.

Afmelden kan tot de uiterste inschrijfdatum via het wedstrijdsecretariaat, per mail: wedstrijdsecretaris@wvcnl.nl

Overnachten
Het Ronostrand heeft uitstekende mogelijkheden om te overnachten met caravans, campers en tenten. De camping is van alle luxe voorzien. Voor deelnemers aan de coursing zijn de kosten €25,- (inclusief toeristenbelasting) per eenheid per nacht, incl. personen, honden, elektra en WiFi. Graag via het online inschrijfformulier aangeven of je blijft overnachten en je verwachte aankomst- en vertrekdatum. Bij aankomst en vertrek svp melden bij de receptie. Bij de receptie zijn tevens de toegangscodes voor de gratis WiFi verkrijgbaar.

Keurmeesters

De Commissie voor de Windhondenrensport (CvW) verzorgt de keurmeesters bij deze wedstrijd. De recente keurmeesterindeling kun je hier vinden. ​