Trainingen 2024

Windhondenvereniging Coursing Nienoord Leek

In het coursingseizoen organiseren we regelmatig trainingen.

Voor WvCNL leden zijn deze trainingen gratis. Niet leden met (half-)windhonden die kennis willen maken met coursing, mogen één keer gratis meetrainen.  Daarna kost het € 5,00 per hond, per trainingsdag

Als je geen (half-)windhond hebt en wil je toch een keer meetrainen, dan is dat (beperkt) mogelijk tegen betaling van € 5,00 euro per hond, per trainingsdag.

De trainingen starten om 10.00 uur. Vanaf 9.00 uur is de kantine geopend.

Om vooraf rekening te kunnen houden met de inzet van medewerkers en de catering is aanmelding vooraf via het online aanmeldingsformulier verplicht.

Op dit formulier dien je ook aan te geven hoe de training voor jouw hond(en) er uit moet zien.

Wil je dat je hond solo loopt of samen met een andere hond? Probeer dit laatste voor de training te regelen, zodat daar op de training geen verwarring over kan ontstaan. Ook kun je aangeven of je hond een heel parcours loopt, of een gedeelte van het parcours, bijvoorbeeld bij jonge of onervaren honden.

Hoe ziet een trainingsdag er uit?

Op basis van de inschrijvingen heeft de trainingscoördinator een planning gemaakt voor de training. Deze planning wordt op de dag voor de training per e-mail aan de deelnemers van de training gestuurd.

 Voor de rest gaat het lopen van trainingsrondes zoals op een wedstrijd, behalve dat een muilkorf en coursingdekjes niet verplicht zijn. Voor een haasvastverklaring is het dragen van het rode coursingdekje en een muilkorf wel verplicht. Op de trainingsdag kan elke hond twee keer lopen. 

Komt je voor het eerst? Vraag gerust een van de vrijwilligers van de WvCNL om uitleg te geven. Zij begeleiden je graag!

Heb je een vraag over de trainingen, neem dan contact op met training@wvcnl.nl

Online inschrijven voor de trainingen kan hier.

Aanmelden kan tot vrijdag voor de training 18.00 uur, tenzij anders vermeld.