Trainingen

In het coursingseizoen organiseren we elke maand een training. 

Trainingen zijn in principe bedoeld voor de leden van de WvCNL. Wanneer je als niet lid kennis wilt maken met coursing en aan een training wilt deelnemen, ben je van harte welkom. 

Voor leden zijn de trainingen gratis. Ter kennismaking mogen eigenaren van (half-)windhonden één keer gratis trainen. Niet (half-)windhonden eigenaren worden in overleg met de trainingscoördinator, in beperkte mate op onze trainingen toegelaten en betalen € 5,- per hond per trainingsdag

De trainingen starten om 10.30 uur. Vanaf 9.30 uur is de kantine geopend.

Om vooraf rekening te kunnen houden met de inzet van medewerkers en de catering willen we je vragen om in te schrijven voor de training(en) waaraan je wilt deelnemen.

Online inschrijven voor de trainingen kan hier.

 

Hoe ziet een trainingsdag er uit?

Op basis van de inschrijvingen maakt de trainingscoördinator een planning voor de training.

Op de trainingsdag kun je tussen 10.00 en 10.30 uur bij de coördinator opgeven tegen welke hond je je eigen hond wilt laten lopen of dat je hond solo loopt. Ook kun je aangeven of je hond een heel parcours loopt of een gedeelte ervan, bijvoorbeeld bij jonge of onervaren honden. Voor de rest gaat het lopen van trainingsrondes zoals op een wedstrijd, behalve dat een muilkorf en coursingdekjes niet verplicht zijn. Voor een haasvastverklaring is het dragen van het rode coursingdekje en, indien voorgeschreven, de muilkorf wel verplicht. Op de trainingsdag kan elke hond twee keer lopen. 

Komt je voor het eerst? Vraag gerust een van de vrijwilligers van de WvCNL om uitleg te geven. Zij begeleiden je graag!

 

Heb je een vraag over de trainingen, neem dan contact op met training@wvcnl.nl