Nationale Herfstcoursing Ronostrand 2022

Op zaterdag 22 en zondag 23 oktober 2022 organiseert de WvCNL de Nationale Herfstcoursing 2022. De wedstrijd wordt gehouden op het strand van de zwemplas van het Ronostrand, Amerika 16, 9342 TC Een (navigatiecoördinaten: 53’6’0’’N 6’22’19’’E). 

Meer informatie over het Ronostrand vind je hier.


Met ingang van 2022 is het nationale Nederlandse reglement op een aantal belangrijke punten gewijzigd. Voor het inschrijven voor deze coursing is het belangrijk deze wijzigingen goed door te lezen:

1. In Nederland worden geen hoogtemetingen voor Whippets en Italiaanse Windhondjes meer uitgevoerd. In Nederlandse nationale wedstrijden wordt binnen een klasse alleen nog gesplitst op geslacht (mits van elk geslacht minimaal 3 deelnemende honden ingeschreven zijn). In de praktijk betekent dit dat de vroegere standaard klassen en sprinter klassen bij de Whippets en Italiaanse Windhondjes vanaf 2022 in één klasse lopen. Bij het inschrijven kun je dus alleen nog kiezen voor 'Whippet' of 'Italiaans Windhondje', sprinter klassen bestaan niet meer. 
Zoals altijd zijn ook in 2022 alle honden uit heel Europa met een geldige coursinglicentie welkom op onze coursingwedstrijden.

2. In het 'Handboek Statuten en Reglementen' van de RvB (voormalig Kynologisch Reglement) is de toekenning van de (R-)CACNL gewijzigd en zoveel mogelijk gelijk getrokken met de CACIL regels. Voor het meedingen voor van een CACNL dient bij de inschrijving een U-showresultaat op een nationale show (in Nederland of buitenland) meegestuurd te worden, behaald op de leeftijd van minimaal 15 maanden. De (R-)CACNL wordt toegekend bij minimaal drie honden in de klasse en kan worden toegekend tot maximaal de zesde plaats in de eindklassering.
De exacte regels, opgenomen in het 'Handboek Statuten & Reglementen', vind je hier.


Start van de wedstrijd is op beide dagen om 10.00 uur, inleveren coursinglicenties tussen 8.30 en 9.30 uur.

Het inschrijfgeld bedraagt €22,50 voor de eerste hond, alle volgende honden van dezelfde eigenaar €20,00. Het programmablad is gratis.

De voorlopige rassenindeling is als volgt:

Zaterdag 22 oktober: Azawakh, Basenji, Barsoi, Cirneco dell'Etna, Italiaans Windhondje, Saluki, Silken Windsprite, Sloughi, Whippet reuen

Zondag 23 oktober: Afghaanse windhond, Chart Polski, Deerhound, Galgo Español, Greyhound, Ierse Wolfshond, Magyar Agár, Pharao Hound, Podenco Canario, Podenco Ibicenco, Podengo Português, Whippet teven

Let op: De indeling van de rassen kan nog wijzigen als gevolg van de definitieve aantallen inschrijvingen in de verschillende klassen.

De inschrijving is gesloten.

Het is mogelijk om voorafgaand aan de wedstrijd een licentieloop (haasvast) te lopen. De kosten hiervan bedragen €5,00.

De inschrijving sluit op woensdag 28 september 2022 om 20.00 uur, of wanneer het maximum aantal in te schrijven honden is bereikt.

Om voor het CACNL in aanmerking te komen dien je tegelijk met de inschrijving een bewijs van een behaalde U-kwalificatie op een nationale show (in Nederland of buitenland) op de minimale leeftijd van 15 maanden, in een volwassen klasse in te leveren. Dit kan door het te uploaden via het online inschrijfformulier.

Afmelden kan tot de uiterste inschrijfdatum via het wedstrijdsecretariaat, per mail: wedstrijdsecretaris@wvcnl.nl.

Op de dag voorafgaand aan de wedstrijd (vrijdag 21 oktober) is er vanaf ongeveer 16.00 uur een training voor niet aan de wedstrijd deelnemende honden. Deze training is voor leden van de WvCNL gratis, niet leden betalen een bijdrage van €3,00 per hond.

Online inschrijven voor de training kan hier.

Overnachten

Ronostrand heeft uitstekende mogelijkheden om te overnachten met caravans, campers en tenten. De camping is van alle luxe voorzien. Overnachten met caravan, camper of tent tijdens de Herfstcoursing kost €25,00 per eenheid per nacht, inclusief honden, toeristenbelasting, electriciteit en WiFi.

Graag op het online inschrijfformulier aangeven of je op de camping wilt overnachten en je verwachte aankomst- en vertrekdatum. Er zijn geen beperkingen aan de aankomst- en vertrekdatum, dit bij aankomst bij de receptie melden. Aankomst- en vertrektijd is tussen 12.00 uur en 17.00 uur, aankomst na 17.00 uur graag telefonisch melden op de aankomstdag bij het Ronostrand. Bij de receptie zijn tevens de toegangscodes voor de gratis WiFi verkrijgbaar. Het restaurant is vanaf donderdag geopend.

Als je op de camping blijft overnachten vragen we in het inschrijfformulier het kenteken van je auto of camper. Deze is nodig om op een gemakkelijke manier toegang te krijgen tot het Ronostrand met het kenteken-herkenningssysteem.

Het Ronostrand heeft ook een mogelijkheid om een luxe tent, huisje of stacaravan te huren. Neem hiervoor rechtstreeks contact op met het Ronostrand.