Nationale Klassieke Pinkstercoursing 2023

Windhondenvereniging Coursing Nienoord Leek

Op zondag 28 mei organiseert de WvCNL de Nationale Klassieke Pinkstercoursing 2023. De coursing vindt plaats op ons coursingterrein op Landgoed Nienoord in Leek (navigatieadres: Schilhoek 2, 9351 AD Leek, navigatie coördinaten: 53 ‘9’ 56’N 6′ 23 ’53’ E). In verband met de Pinkster-activiteiten in Leek dient de aangegeven omleidingsroute gevolgd te worden om het coursingterrein te bereiken.

Start van de wedstrijd is om 10.00 uur, inleveren coursinglicenties tussen 8.30 en 9.30 uur.

Het inschrijfgeld bedraagt €22,50 voor de eerste hond en €20,00 voor alle volgende honden van dezelfde eigenaar. Het programmablad is gratis.

Online inschrijven voor de Pinkstercoursing kan hier.

Het is mogelijk om voorafgaand aan de wedstrijd een licentieloop (haasvast) te lopen. De kosten hiervan bedragen €5,00.

De inschrijving sluit op woensdag 17 mei 2023 om 20.00 uur, of wanneer het maximum aantal in te schrijven honden is bereikt.

Om voor het CACNL in aanmerking te komen dien je tegelijk met de inschrijving een bewijs van een behaalde U-kwalificatie op een nationale (CAC-)show in Nederland of buitenland, op de minimale leeftijd van 15 maanden in te leveren. Dit kan door het te uploaden via het online inschrijfformulier.

Afmelden kan tot de uiterste inschrijfdatum via het wedstrijdsecretariaat, per mail: wedstrijdsecretaris@wvcnl.nl

Op de zaterdag voor de wedstrijd vindt er vanaf 16.00 uur een training plaats op het coursingterrein. Aanmelden voor de training kan vanaf 15.30 op locatie.

Overnachten
Alle informatie over het overnachten bij deze coursing vind je hier. De mogelijkheid om te overnachten op het terrein is nog onder voorbehoud van de goedkeuring door de gemeente Westerkwartier.

Keurmeesters

De Commissie voor de Windhondenrensport (CvW) verzorgt de keurmeesters bij deze wedstrijd. De recente keurmeesterindeling kun je hier vinden. ​