Nationale Zomercoursing 2022

Op zaterdag 21 augustus en zondag 22 augustus 2022 organiseert de WvCNL de Nationale Zomercoursing 2022. De wedstrijd wordt gehouden op ons eigen terrein, de ijsbaan op het landgoed Nienoord, Nienoord 13-1KAN, 9351 AC Leek (navigatieadres: Schilhoek 2, 9351 AD, Leek).


Met ingang van 2022 is het nationale Nederlandse reglement op een aantal belangrijke punten gewijzigd. Voor het inschrijven voor deze coursing is het belangrijk deze wijzigingen goed door te lezen:

1. In Nederland worden geen hoogtemetingen voor Whippets en Italiaanse Windhondjes meer uitgevoerd. In Nederlandse nationale wedstrijden wordt binnen een klasse alleen nog gesplitst op geslacht (mits van elk geslacht minimaal 3 deelnemende honden ingeschreven zijn). In de praktijk betekent dit dat de vroegere standaard klassen en sprinter klassen bij de Whippets en Italiaanse Windhondjes vanaf 2022 in één klasse lopen. Bij het inschrijven kun je dus alleen nog kiezen voor 'Whippet' of 'Italiaans Windhondje', sprinter klassen bestaan niet meer. 
Zoals altijd zijn ook in 2022 alle honden uit heel Europa met een geldige coursinglicentie welkom op onze coursingwedstrijden.

2. In het 'Handboek Statuten en Reglementen' van de RvB (voormalig Kynologisch Reglement) is de toekenning van de (R-)CACNL gewijzigd en zoveel mogelijk gelijk getrokken met de CACIL regels. Voor het meedingen voor van een CACNL dient bij de inschrijving een U-showresultaat op een nationale show (in Nederland of buitenland) meegestuurd te worden, behaald op de leeftijd van minimaal 15 maanden. De (R-)CACNL wordt toegekend bij minimaal drie honden in de klasse en kan worden toegekend tot maximaal de zesde plaats in de eindklassering.
De exacte regels, opgenomen in het 'Handboek Statuten & Reglementen', vind je hier.


Start van de wedstrijd is om 10.00 uur, inleveren coursinglicenties tussen 8.30 en 9.30 uur.

Indeling van de rassen is als volgt:
Zaterdag: Whippets en Italiaanse Windhonden
Zondag: Alle overige rassen.

Het inschrijfgeld bedraagt €20,- voor de eerste hond en €18,50 voor alle volgende honden van dezelfde eigenaar. Het programmablad is gratis.

De online inschrijving voor de Zomercoursing is gesloten.

Het is mogelijk om voorafgaand aan de wedstrijd een licentieloop (haasvast) te lopen. De kosten hiervan bedragen €5,00.

De inschrijving sluit op woensdag 10 augustus 2022 om 20.00 uur, of wanneer het maximum aantal in te schrijven honden is bereikt.

Om voor het CACNL in aanmerking te komen dien je tegelijk met de inschrijving een bewijs van een behaalde U-kwalificatie op een nationale show (in Nederland of buitenland) op de minimale leeftijd van 15 maanden, in een volwassen klasse in te leveren. Dit kan door het te uploaden via het online inschrijfformulier.

Afmelden kan tot de uiterste inschrijfdatum via het wedstrijdsecretariaat, per mail: wedstrijdsecretaris@wvcnl.nl.

Op de dag voorafgaand aan de wedstrijd is er vanaf ongeveer 16.00 uur een training voor niet aan de wedstrijd deelnemende honden.

Informatie over kampeermogelijkheden vind je hier