Nationale Voorjaarscoursing Ronostrand 2022

Geannuleerd / Abgesagt / Cancelled

Na twee magere coursing jaren die gedicteerd werden door afgelastingen vanwege de COVID19-pandemie starten we in 2022 het Nederlandse coursingseizoen vol goede moed met de Nationale Voorjaarscoursing Ronostrand. De coursing vindt plaats op zaterdag 12 maart 2022 en wordt gehouden op het strand van de zwemplas van het Ronostrand te Een. Adresgegevens vind je hier. De navigatie coördinaten zijn: 53 '6' 0 'N 6' 22 '19' E


Met ingang van 2022 wijzigt het nationale Nederlandse reglement op een aantal belangrijke punten. Voor het inschrijven voor deze coursing is het belangrijk deze wijzigingen goed door te lezen:

1. In Nederland worden geen hoogtemetingen voor Whippets en Italiaanse Windhondjes meer uitgevoerd. In Nederlandse nationale wedstrijden wordt binnen een klasse alleen nog gesplitst op geslacht (mits van elk geslacht minimaal 3 deelnemende honden ingeschreven zijn). In de praktijk betekent dit dat de vroegere standaard klassen en sprinter klassen bij de Whippets en Italiaanse Windhondjes vanaf 2022 in één klasse lopen. Bij het inschrijven kun je dus alleen nog kiezen voor 'Whippet' of 'Italiaans Windhondje', sprinter klassen bestaan niet meer. 
Zoals altijd zijn ook in 2022 alle honden uit heel Europa met een geldige coursinglicentie welkom op onze coursingwedstrijden.

2. In het 'Handboek Statuten en Reglementen' van de RvB (voormalig Kynologisch Reglement) is de toekenning van de (R-)CACNL gewijzigd en zoveel mogelijk gelijk getrokken met de CACIL regels. Voor het meedingen voor van een CACNL dient bij de inschrijving een U-showresultaat op een nationale show (in Nederland of buitenland) meegestuurd te worden, behaald op de leeftijd van minimaal 15 maanden.  De (R-)CACNL wordt toegekend bij minimaal drie honden in de klasse en kan worden toegekend tot maximaal de zesde plaats in de eindklassering.
De exacte regels, opgenomen in het 'Handboek Statuten & Reglementen', vind je hier.


Start van de wedstrijd is om 9.00 uur, inleveren coursinglicenties tussen 7.30 en 8.30 uur.

Het inschrijfgeld bedraagt €20,- voor de eerste hond en €18,50 voor alle volgende honden van dezelfde eigenaar. Het programmablad is gratis.

De inschrijving voor de Voorjaarscoursing is gesloten op 4 februari om 20.30 bij 121 inschrijvingen.

Wanneer de officiële uitschrijving beschikbaar is vind je deze hier.

Om voor het CACNL in aanmerking te komen dien je tegelijk met de inschrijving een bewijs van een behaalde U-kwalificatie op een nationale (CAC-)show in Nederland of buitenland, op de minimale leeftijd van 15 maanden in te leveren. Dit kan door het te uploaden via het online inschrijfformulier.

Afmelden kan tot de uiterste inschrijfdatum via het wedstrijdsecretariaat, per mail: wedstrijdsecretaris@wvcnl.nl

Overnachten
Het Ronostrand heeft uitstekende mogelijkheden om te overnachten met caravans, campers en tenten. De camping is van alle luxe voorzien. Voor deelnemers aan de coursing zijn de kosten €25,- (inclusief toeristenbelasting) per eenheid per nacht, incl. personen, honden, elektra en WiFi. Graag op het online inschrijfformulier aangeven of je blijft overnachten en je verwachte aankomst- en vertrekdatum. Bij aankomst en vertrek svp melden bij de receptie. Bij de receptie zijn tevens de toegangscodes voor de gratis WiFi verkrijgbaar.
 
Op zondag 13 maart 2022 organiseren wij de Voorjaarstraining 2022. Op de voorjaarstraining zijn alle honden van WvCNL leden welkom en alle windhonden van leden van andere verenigingen, onder voorwaarde dat deze honden niet aan de Voorjaarscoursing deelgenomen hebben.
Het is mogelijk om gedurende de periode rondom de Voorjaarscoursing en Voorjaarstraining op het Ronostrand te kamperen. Je kunt dit aangeven met de aankomst- en vertrekdatum voor het kamperen op het online inschrijfformulier.